Diplomazwemmen

Licentie Nationale Raad Zwemveiligheid

Aquarius Zwemopleidingen is gelicentieerd door de Nationale Raad Zwemveiligheid als opleidingsinstituut en gekwalificeerd om de diploma’s van het Zwem-ABC uit te reiken.

Diplomazwemmen organiseren wij iedere twee maanden in zwembad De Kûpe te Buitenpost. Wij doen dat niet op onze vaste locaties omdat deze niet aan de gestelde afmetingen voldoen. De examens voor het Zwem-ABC dienen te worden afgenomen in zwembaden met een bassin waarvan de wateroppervlakte tenminste 160 m2 bedraagt. Het zwembad in Buitenpost voldoet wel aan dit vereiste. Vooraf laten we de kinderen proefzwemmen in dit zwembad, zodat ze kunnen wennen aan de locatie. Tevens is dit voor ons het definitieve selectiemoment voor het diplomazwemmen. Het slagingspercentage voor het diplomazwemmen is 99,8%.

Wij adviseren dat u voor het proefzwemmen eens met uw kind gaat kennismaken met dit zwembad. Hierdoor voelt uw kind zich meer op zijn gemak tijdens het proefzwemmen. Meer informatie over dit zwembad vindt u op de website www.dekupe.nl.

Tijdens het proefzwemmen en diplomazwemmen zijn onze vaste zwemonderwijzers zoveel mogelijk aanwezig.
Regelmatig worden onze examens bezocht door een gedelegeerde van het Nationale Raad Zwemveiligheid | NRZ. De rapporteur bekijkt de kwaliteit van het diplomazwemmen en de organisatie hiervan. Over het algemeen ontvangen wij steeds een goede tot zeer goede beoordeling van onze examens.

Data proef- en diplomazwemmen 2018

  • 6 oktober 2018 proefzwemmen, 13 oktober 2018 diplomazwemmen
  • 8 december 2018 proefzwemmen, 15 december 2018 diplomazwemmen.

Volg onderstaande link voor de vereisten van het Zwem-ABC:
www.allesoverzwemles.nl/nationale-zwemdiplomas/zwem-abc/

Vereiste kleding voor het proefzwemmen en het diplomazwemmen:
Diploma A en B: lange broek met wijde pijpen, shirt met lange mouwen en schoenen met een harde zool.
C- diploma: als bij B-diploma, met hier overheen een (regen-)jack.

Het dragen van sokken is niet vereist, maar kan wenselijk zijn, als de schoenen iets te ruim zijn en snel in het water uitvallen.
Volgens de instructies van het Nationale Raad Zwemdiploma’s | NRZ wordt aan de schoenen de eis van een harde zool gesteld. Dit om de realiteitswaarde te verhogen en de kinderen de ervaring hiermee te laten opdoen.

Toelichting op de schoenen bij het Zwem-ABC

BREZ Richtlijnen

In de BREZ staat bij het Zwem-ABC dat schoenen zonder een echte zool niet zijn toegestaan. Het doel is dat we kinderen de ervaring mee willen geven dat je ook jezelf kunt redden wanneer je voet niet vrij kan bewegen met elke willekeurige beweging, maar wordt tegengehouden door een harde zool.

Tegenwoordig zien we echter steeds meer surfschoentjes tijdens het diplomazwemmen. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ begrijpt dat ouders hiervoor graag kiezen, omdat deze relatief goedkoop zijn en vooral niet te zwaar zijn. Ouders kiezen vanuit hun bezorgdheid om het kind niet voor de moeilijkste schoenen bij het leszwemmen en/of diplomazwemmen. Maar doordat een aantal surfschoentjes geen harde (echte) zool heeft, wordt het leereffect tenietgedaan, waardoor de mogelijkheid wordt misgelopen om kinderen te helpen deze, zó belangrijke, ervaring op te doen.

Lastige controle
Voor de zwemonderwijzers is het lastig om bij elk kind eerst de voetzolen te controleren en aan ouders te moeten uitleggen waarom sommige surfschoenen wél en andere niet mogen. Daarom adviseert het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ om goed te communiceren met de ouders waarom de harde zool zo belangrijk is en waarom sommige schoenen dus niet toegestaan zijn.

Echte zool
Let wel: schoenen met een echte zool is de minimale eis. Wanneer wordt gekeken naar wenselijkheid en realiteitswaarde dan zou de keuze voor een gymschoen of een andere schoen waar kinderen normaal ook op lopen naar school en mee gaan spelen eigenlijk veel beter zijn……

Maar om ouders daarvan te doordringen is het belangrijk dat ze weten waarom het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zo streng is en de kinderen juist worden geholpen door het iets lastiger te maken.

Acties

Aquarius Zwemopleidingen biedt verschillende acties, o.a.:

  • Grote gezinnenkorting
  • Ouderkorting
  • Combinatie korting
  • Gratis proefles

NRZ banner

Kantooradres

Aquarius Zwemopleidingen
De Wal 29
9269 RA Veenwouden
Telefoon: 0511 - 47 29 87

Spreekuur

Het telefonisch spreekuur is op woensdagmorgen van 9.30 – 11.30 uur.

Onze Algemene voorwaarden