Nieuwsbrief maart 2018 – Beetsterzwaag

Agenda

Vrijdag 30 maart: GEEN LES / Goede Vrijdag
Woensdag 4 april t/m zaterdag 7 april: Gekleed zwemmen (iedere eerste les van de maand)
Woensdag 18 april t/m zaterdag 21 april: Kijklessen
Vrijdag 27 april: GEEN LES / Koningsdag

In de meivakantie gaan alle zwemlessen gewoon door!

Woensdag 2 mei t/m zaterdag 5 mei: Gekleed zwemmen (iedere eerste les van de maand)
Vrijdag 4 mei: GEEN LES/ Dodenherdenking
Donderdag 10 mei:  GEEN LES / Hemelvaartsdag
Zaterdag 19 mei: Proefzwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost. Je kind krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging als we denken dat zij/ hij voldoende zwemt.
Zaterdag 26 mei: Diplomazwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost
Zaterdag 2 juni t/m donderdag 7 juni: Gekleed zwemmen / (iedere eerste les van de maand)
Woensdag 13 juni t/m 16 juni: Kijklessen
Zaterdag 30 juni:Proefzwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost. Je kind krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging als we denken dat zij/ hij voldoende zwemt.
Woensdag 4 juli t/m zaterdag 7 juli:  Gekleed zwemmen  (iedere eerste les van de maand)
Vrijdag 6 juli: Aquakids diplomazwemmen te Beetsterzwaag
Zaterdag 14 juli: Diplomazwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost
Zaterdag 14 juli: Brevetzwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost

Nieuws

LICENTIE NATIONALE ZWEMDIPLOMA’S
Eind februari zijn hebben we de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald. Deze Licentie is verplicht om de Diploma’s van het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid te mogen uitgeven.
Aquarius Zwemopleidingen is gescreend op zaken als: het voldoen aan wet- en regelgeving omtrent veiligheid in de zwembaden; de zweminstructeurs moeten in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag; de zweminstructeurs moeten jaarlijks bijgeschoold worden; we werken volgens de Gedragscode Zwembranche; er is een goedgekeurd zwemlesplan. Meer hierover op https://www.nrznl.nl/licentie-nationale-zwemdiplomas/doel-inhoud-licentie/

NATIONALE RAAD ZWEMVEILIGHEID
Voorheen heette dit instituut Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Per 1 januari 2018 is deze nieuwe naam ingevoerd omdat deze beter weergeeft waar de organisatie voor staat. Dit valt samen met de nieuwe exameneisen voor de Zwemdiploma’s A, B en C. Het zwemdiploma C staat gelijk aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. https://www.nrz-nl.nl/licentie-nationale-zwemdiplomas/nationalenorm-zwemveiligheid/

Hiermee heeft je kind laten zien dat het de verschillende zwemvaardigheden kan uitvoeren in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag (niet in de zee). De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Meer hierover op www.allesoverzwemles.nl.

NIEUWE ZWEMDIPLOMA’S
Omdat we het afgelopen half jaar al hadden meegedaan aan de Pilot inzake de nieuwe diploma-eisen, konden we in januari direct volgens de nieuwe eisen diplomazwemmen. De diploma’s hebben een nieuw gezicht gekregen, maar heeft ook nog veel oude herkenbare elementen behouden:

NIEUWE WEBSITE
Vanaf volgende week is onze website volledig vernieuwd. Dit was nodig om beter vindbaar te zijn voor nieuwe en bestaande klanten. www.aquariuszwemopleidingen.nl

NIEUW STICKERBOEKJE
Het stickerboekje blijft bestaan als beloningssysteem. Vanwege de nieuwe zwemeisen zijn we momenteel bezig met een nieuwe versie.

De oude versie is niet meer verkrijgbaar. Dus we vragen even geduld aan de kinderen die nieuw zijn komen zwemmen en nog geen stickerboekje hebben ontvangen.

LESPAKKET ABC
Vanaf heden maakt Aquarius Zwemopleidingen geen gebruik meer van de lespakketten. Dit omdat wij het belangrijk vinden elk kind maatwerk te kunnen bieden om op zijn/haar eigen tempo de zwemslagen onder de knie te krijgen. De bestaande lespakketten kunnen natuurlijk wel worden afgemaakt.

GEKLEED ZWEMMEN
Het gekleed zwemmen oefenen we in alle niveau’s iedere eerste les van de maand, omdat dit ook een onderdeel van het diplomazwemmen is. De overige lessen in de maand hoeft de extra kleding niet meer te worden meegenomen, tenzij de zweminstructeur het aangeeft.

De kinderen die voor A diploma oefenen:
niveau 1 & 2 kunnen een T-shirt over de zwemkleding aan doen;
niveau 3 een T-shirt en een korte broek
niveau 4 een T-shirt, korte broek en schoenen met een harde zool.
– De kinderen die voor B diploma oefenen:
T-shirt met lange mouwen, lange boek en schoenen met harde zool
– De kinderen die voor C diploma oefenen:
Net als de kinderen die voor B oefenen, en bovendien een regenjack eroverheen.

AQUAKIDS Nieuwe snorkellessen
Na de geslaagde snorkelclinic in de kerstvakantie kwam de vraag om weer een groepje snorkelen op te starten op woensdagavond. Dit kan vanaf 11 april om 18.30 uur, bij deelname van minimaal 6 kinderen.

Op vrijdagavond om 19.00 uur worden momenteel ook snorkellessen gegeven. Het is ook mogelijk te oefenen voor uitbreiding van de zwemvaardigheden, zoals zwemmend redden, of met de bal leren polozwemmen, of geblindeerd zwemmen. We zwemmen twee keer per jaar in Beetsterzwaag af voor de diploma’s Snorkelen, Zwaardvis of Dolfijn.

Meer over de inhoud van deze diploma’s op http://www.envoz.nl/zwemdiplomas/zwaardvis-serie.html of http://www.envoz.nl/zwemdiplomas/dolfijn-serie.html of http://www.envoz.nl/zwemdiplomas/snorkel-serie.html

Op vrijdagavond 2 februari j.l. zijn er weer 8 kinderen geslaagd voor hun Zwaardvis en Dolfijn diploma. Van harte gefeliciteerd!
Gevorderde zwemmers kunnen meedoen met het Brevetzwemmen op 14 juli in Buitenpost!

Acties

Aquarius Zwemopleidingen biedt verschillende acties, o.a.:

  • Grote gezinnenkorting
  • Ouderkorting
  • Combinatie korting
  • Gratis proefles

NRZ banner

Kantooradres

Aquarius Zwemopleidingen
De Wal 29
9269 RA
Veenwouden
Telefoon: 0511 - 47 29 87

Spreekuur

Het telefonisch spreekuur is op

  • woensdag van 10.00 – 12.00 uur.
  • vrijdag van 9.30 – 11.30 uur.

Onze Algemene voorwaarden